Faktureringsprogram

Faktureringsprogram – det är viktigt att välja rätt fakturaprogram!

Som företagare är det viktigt att man har ordning på sin fakturering, därför måste man ha ett bra faktureringsprogram. Ett faktureringsprogram kan automatisera allt som är tidskrävande med själva faktureringsprocessen, alla fakturor, kunder och artiklar sparas t.ex. i en databas som gör att du har snabb och enkel åtkomst till allt som rör din fakturering. Att skapa en ny faktura görs med ett par musklick – det är bara att välja kund, artiklar till fakturaspecifikationen, förfallodatum och trycka på en musknapp så är fakturan klar.
Dessutom har faktureringsprogram ofta stöd för saker som automatiska betalningspåminnelser, betalningsadministration, rapporter och en rad andra användbara saker. Hur som helst behöver man nuförtiden ha ett faktureringsprogram för att effektivt kunna sköta den ekonomiska biten av sin verksamhet.

När man letar efter ett faktureringsprogram är det viktigt att man dels ser till att programmet har alla funktioner som man behöver använda, dels att det är användarvänligt (det finns tyvärr vissa faktureringsprogram som man nästan behöver gå kurser i för att förstå hur de fungerar), dels att det inte kostar skjortan (det finns program som kostar flera tusen i en engångskostnad och sedan flera tusen varje år bara för uppdateringar och liknande). Helst ska du kunna komma igång med din fakturering på en kvart, om inte kortare tid – allt bör gå smidigt och snabbt.

Ett mycket bra faktureringsprogram som är väldigt lättanvänd och lättförståeligt, men samtidigt har stöd för en rad avancerade funktioner, är Fakturabox som du hittar på www.faktura box.se  – testa gärna det, för användare som inte behöver skicka många fakturor är det faktiskt helt gratis!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.